Restaurangkullen (2011-11-16)

Amorgos Frosty Rose
IC S*Birmastans Amorgos
SBI n21 (bruntabbymaskad)
Född 2008-06-14
Stamtavla
S*Sacred Hearts Frosty Rose
SBI c (lilamaskad)
Född 2009-12-08
Stamtavla
Inavelsgrad 2,96% på nio generationer
NamnKönFärgKvalitetTill salu
Kalle på SpångenHaneLilatabby (SBI c21)Utställning, avelSåld
Hemma hos JuliaHonaBlåtabby (SBI a21)AvelSåld

2012-02-07

Kalle är lilatabby

I diskussioner med Ingegerd Alm, som har tingat Kalle, har vi kommit fram till att han snarare är lilatabby än chokladtabby. Därför står det nu SBIc21 i stamtavlan, som för övrigt anlände per post från Sverak just i dag.

2012-01-22

Julia tingades i dag

I dag tingades även Julia, hon ska flytta hem till Suzanne Fors i Stockholm.

2012-01-06

Kalle tingades i dag

Kalle Julia

Kalle och Julia

Oh, så fina de är. Idag tingades Kalle av Ingegerd Alm från Almgrynets uppfödning i Gävle. Jätteroligt. Där är det tänkt att han ska gå i avel och även ställas ut.

Både Kalle och Julia är väldigt fina. När de fyllde sju veckor i onsdags vägde de 840 gram respektive 804 gram. Därmed är de tyngst för åldern av alla kattungar vi haft, men så har de också en väldigt god aptit.

Andra nyheten för dagen var första badet. Detta togs med ro av båda två, men särskilt Kalle var cool. Han behövde inte ens hållas i, han ägnade sig åt att titta på olika saker runt omkring medan badet pågick. Även föningen gick bra.

2012-01-04

Grattis Restaurangkullen, sju veckor

Vi fick en hälsning från Lena lagom till Kalles och Julias sjuveckorsdag:

Det är full rulle på småttingarna här, och i dag är de sju veckor gamla. Julia äter det mesta, även torrfoder, och Kalle äter uppblött torrfoder blandat med köttfärs.

Kalle är en liten gosekisse, lik mamma Mira, han vill gärna sitta på min axel och han sover gärna i knät när jag sitter i soffan. Julia sitter i knät hon också ibland, men hon är mer nyfiken än Kalle så hon rör sig mer. Båda små går på lådan, jätteduktiga.

Pappa katt börjar tycka att det är jobbigt med smått i huset, Kalle försöker leka med Skatten ibland men Skatten fräser och Kalle lägger sig platt, men är man liten så glömmer man fort och Kalle gör nya försök hela tiden. Mira däremot leker ibland men sen måste hon ju vara mamma och då ska det ju tvättas och fostras också! Men det är kul att det är två kattungar den här gången, de har jätteroligt med varann.

Nu rör de sig i hela lägenheten men håller sig mest i vardagsrummet där de ofta sover i påskägget i skräpskåpet! Man kan ju tycka att det borde vara obekvämt men det tycker inte de små för ser man inte till dem så är det bara att titta i skåpet och där är de.

2011-12-31

Gott nytt år från S*Birmastans

Kalle och Julia önskar gott nytt år

Kalle på Spången (b21) och Hemma hos Julia (a21) gillar påskägget. Det är alltså inte Glad Påsk de önskar ännu. De har fyllt sex veckor och är helt bedårande söta. Fotot är taget av deras fodervärd Lena Pettersson och tillsammans med henne och katterna önskar vi på Birmastans ett riktigt Gott 2012 till Er Alla!

2011-12-26

Nu har vi fyllt fem veckor

Kalle, 5 veckor Julia, 5 veckor

Kalle och Julia fyllde fem veckor i onsdags (21 december) och då ställde de upp för fotografering, Kalle till vänster och Julia till höger. De ser fina ut typmässigt och är lovande men det är lite tidigt att uttala sig om deras utställningskvalitet.

Lena berättar att Julia har smakat välling men Kalle ville inte smaka. Julia firade också sin femveckorsdag med att gå på kattlådan.

2011-12-13

Snart fyra veckor gamla

Kalle, 3 veckor 6 dagar Julia, 3 veckor 6 dagar

Hela kullen på en gång

Vår restaurangkull fyller fyra veckor i morgon, och i dag hälsade vi på dem hemma hos Lena. Nu är vi säkra på färgerna, Kalle är chokladtabby och Julia blåtabby. Hon liknar främst pappa medan han är mer lik mamma.

I översta raden ser vi Kalle till vänster och Julia till höger, i det stora fotot är det tvärtom.

(Namnen har vi hittat på olika håll: Kalle på Spången är en gammal svensk film som utspelar sig på Spångens Gästgiveri i Skåne – som vi har besökt – medan Hemma hos Julia var ett café på Kungsholmen som stängde häromåret.)

2011-11-27

En söndagsutflykt till Strängnäs

Hanen, 11 dagar Honan, 11 dagar

I dag passade vi på att ta en tur till Lena i Strängnäs för att hälsa på Miras kull. Båda ungarna ser fina ut och man kan ana att honan (till höger) är blå eller möjligen blåtabby. Hanen är ljus och kan kanske vara lila som mamma.

2011-11-26

Tio dagar och nu har vi öppnat ögonen

Hanen på väg ut ur boetVåra kattungar i novemberkullen fyller 10 dagar i dag och som synes har de slagit upp ögonen och börjat se sig om i världen. På bilden är det hanen, som är den mest försigkomne, som är på väg ut ur boet. Han ändrade sig dock snabbt när mamma Mira kom, och klättrade in igen för att äta sig mätt istället.

Lena berättar att ungarna redan har börjat leka med varandra. Vikterna är bra, hanen väger 235 gram och honan 234 gram. (Vi har nog inte rapporterat födelsevikterna: han 95 gram, hon 100 gram. Båda har ökat stadigt i vikt redan från första dagen, så Mira har mat så att det räcker den här gången också.)

2011-11-16

Frosty Rose födde två kattungar i natt

Frosty Rose andra kull

Natten till i dag fick S*Sacred Hearts Frosty Rose (Mira) sin andra kull, två välväxta krabater föddes hemma hos fodervärden Lena Pettersson i Strängnäs. Pappa är Lenas hane IC S*Birmastans Amorgos, som även är pappa till den första kullen.

Det ser ut att vara en hane och en hona. Vi återkommer givetvis med mer information så snart vi vet mera, till dess gratulerar vi Lena.


Som kattungeköpare är du välkommen att ta kontakt med oss via Internet, men vi säljer inga kattungar utan att ha haft personlig kontakt med köparen. Vi tar gärna emot intresseanmälningar men vanligtvis kan du inte tinga någon av våra kattungar förrän de är åtminstone åtta veckor gamla. Detta därför att man först då börjar kunna se om katten passar för utställning, avel eller sällskap.

Vi är medlemmar i kattklubben Top Cat som är ansluten till raskattförbundet Sverak. Och givetvis följer vi Sveraks regler om att en kattunge vid leverans ska vara

  • minst 12 veckor gammal
  • veterinärbesiktigad
  • vaccinerad två gånger mot kattpest och kattsnuva

Dessutom badar vi alla kattungar så att de ska vara vana vid det före leverans och levererar dem chipmärkta, med stamtavla och med en personlig tryckt fotobok med bilder från deras första tolv veckor.